el nuevo pasaporte verde para controlar los vacunados de covid-19

El nou Passaport Verd (Covid -19)

La Covid-19 és, probablement, la pitjor pandèmia mundial de la història de la humanitat. Tots estem d’acord, inclús els escèptics que no es volen vacunar, que això s’ha d’acabar com més aviat millor i puguem tornar a la vida “normal”.

Israel, a part de ser el país amb la velocitat de vacunacions més alta, ha aprovat el nou Passaport Verd. L’obtindran tots els que hagin rebut les dues dosis contra el coronavirus i serà vàlid pels primers 6 mesos.

El Ministeri de Salut d’Israel insisteix que aquest justificant podrà ser tant físic com digital a una app. Això permetrà als ciutadans desplaçar-se pel país sense cap restricció i així, aconseguir tornar a la normalitat a poc a poc.

També afegeixen que el certificat serà vàlid durant 72 hores per a qualsevol que presenti una prova PCR negativa. Això ajudarà (mínimament) als turistes procedents d’altres països a visitar el país de manera més tranquil·la.

Per últim, des d’Israel confien que en futur pròxim, el Passaport Verd derivi amb un certificat internacional perquè viatjar sense preocupacions torni a ser una realitat.

El primer país europeu que ja ha dut aquesta proposta al Parlament és França. Actualment el 50% dels francesos no volen rebre la vacuna, per tant, els partits polítics creuen que és una forma de replantejar la decisió de la societat.

Pensem que és qüestió de temps que el nou passaport verd es faci efectiu mundialment. És cert que potser el mètode sigui una mica discriminatori per a la gent que decideix lliurement no vacunar-se, però com hem dit, necessitem sortir d’aquest desastre l’abans possible.