Los faros y sus increíbles puestas de sol son un espectáculo de Menorca

Quan es podrà viatjar a l’estranger?

L’any 2020 ha estat catastròfic per a la indústria dels viatges i del sector turístic en general, el Coronavirus va eliminar en poc temps tots els plans que la gent tenia preparats per visitar altres països, i la pregunta que ens fem ara es, quan es podrà viatjar a l’estranger? Quan podrem tornar a viatjar amb normalitat? La resposta a aquestes preguntes tardarà en saber-se amb seguretat, sobre tot de la segona, però anem a veure com podria ser aquest 2021 per als amants dels viatges.

L’arribada de la vacuna es una de les principals esperances per tornar a viatjar per Europa. L’esforç que estan realitzant els governs dels països on el turisme es una important font d’ingressos, es un altra, ja que estan destinant molts recursos en recuperar el sector. A més, segons l’OMS, “en uns 6 mesos es començarà a notar l’efecte de la vacunació massiva”, i la confiança i la seguretat de la gent es veurà reforçada per visitar altres països.

Tot i que actualment es pot viatjar a l’estranger, has d’informar-te sobre quins països pots visitar i quines són les restriccions per viatjar fora d’Espanya. És molt probable que els països de destí requereixin algunes proves PCR als visitants, una quarantena d’uns dies, o en un futur pròxim, un certificat de vacunació, però si compleixes tota la normativa, no has de tenir por a desplaçar-te a un altre país.

Aquí et deixem un mapa orientatiu sobre les restriccions dels països europeus per als visitants. Aquesta informació la pots trobar al lloc web del Ministerio de Asuntos Exteriores del Govern Espanyol. Nosaltres mantindrem un enllaç a la capçalera del nostre blog on també podràs consultar l’estat actual de la situació.

Mapa restricciones paises europeos covid-19

Si ens preguntes sobre la nostra opinió personal sobre quan es podrà viatjar a l’estranger amb tranquil·litat, creiem que l’arribada del bon temps junt amb la necessitat de sortir per desconnectar uns dies son motius per estar il·lusionats. També ho veuen així les principals plataformes de viatges, que porten mesos monitoritzant i recopilant informació sobre el sector per adaptar-se.

Som conscients que no totes les persones volen córrer aquests riscos y la planificació d’un viatge llarg pot resultar més complicada, per aquest motius, entre d’altres, aquest any 2021 veurem una pujada del turisme intern. Tot i que una de les principals qüestions es saber quan se podrà viatjar entre comunitats sense restriccions, la tendència de viatjar per dintre d’Espanya que va començar l’any passat, seguirà augmentant durant aquest any.

Si la situació ho permet, amb l’arribada del calor començarem a veure ofertes d’agències de viatges per ajudar a repuntar aquest sector turístic del país. Molta gent ja ha aprofitat per fer escapades prop de la seva localitat, sobretot a zones rurals, i no fa pinta de desaparèixer aquesta moda a curt termini. Si mirem la part bona, estem descobrint zones que sempre hem tingut al nostre voltant però que no n’havíem fet cas.

Per als viatgers que troben a faltar agafar un avió i desplaçar-se a un altre lloc, es una bona oportunitat per visitar les Illes Canàries. A finals de l’any passat ja va ser un dels destins preferits i si compleixes amb els requisits proposats, podràs visitar aquestes magnífiques illes. Un altre lloc que pots visitar quan les restriccions ho permetin són les Illes Balears, aquí et deixem el nostre viatge a Menorca que vam realitzar l’any passat.

En definitiva, tot i que faltin uns mesos per veure canvis significatius en aquesta difícil situació, som optimistes per als viatges de l’estiu i tardor d’aquest 2021. Pensem que es necessari evadir-se i pot ajudar sentir-se “lliure” durant uns dies. Tal com recull l’OMT (Organització Mundial del Turisme), “el turisme encara el futur amb determinació”. Estem segurs que poc a poc estarem millor i aviat podrem viatjar a l’estranger sense por.

Ens veiem per Baestravel !!